Even Stilstaan

Stilstaan roept bij ons mensen meestal iets van ongeduld op: Het is synoniem aan oponthoud; bijvoorbeeld later thuis zijn dan gepland, omdat je in de file stond. En daar waar de tijd stil heeft gestaan, is ook al geen vooruitgang geweest.

Even stilstaan

Met het project “Even stilstaan” willen we je met de positieve kanten van stilstaan kennis laten maken.  Juist als je een route aan het wandelen bent is het goed om van tijd tot tijd even stil te staan. Je hebt dan de gelegenheid om even uit te rusten of te checken of je nog het juiste pad volgt. Het voorkomt dat je de verkeerde kant oploopt. Zo willen we als gezamenlijke Scherpenzeelse kerken je even stil laten staan bij de weg die jij door het leven gaat.

Pad kruisen

We vinden het bijzonder dat jouw pad en ons pad elkaar kruisen op een wandeling rondom ons mooie dorp. Hier en daar vind je een bordje met daarop een tekst uit de Bijbel. Misschien ben je bekend met de Bijbel, misschien ook helemaal niet. We willen je aanmoedigen om die paar regeltjes te lezen en erover na te denken. Heeft het je iets te zeggen of juist helemaal niet? Je zou het kunnen zien als het checken van de routekaart van je leven.

Ben je helemaal niet bekend met de Bijbel, dan is het een mooie gelegenheid om iets te lezen uit de Bijbel. Wie weet ontdek je op deze manier een nieuwe route voor je leven.

Lopend stilstaan

Stilstaan bij zo’n bordje; kan ook lopend! Misschien loop je de route alleen en heb je daarom juist gelegenheid je gedachten te laten gaan over een vraag of een Bijbelvers. Loop je met meerderen, hoe leuk is het dan om samen van gedachten te wisselen over dat wat jullie gelezen en geprikkeld heeft.

Vergeet in elk geval niet een foto van elk bordje te maken. Dan hoef je de exacte tekst niet te onthouden. 😊

Klompenpaden

De bordjes van  Even stilstaan” kom je tegen op de klompenpaden: Het Breeschoterpad en het Dashorsterpad.

Vragen en antwoorden

Misschien kwam je op deze site, naar aanleiding van een wandeling die je maakte. De vragen die werden gesteld via de bordjes leverden voor jou misschien meer vragen dan antwoorden op. Stel ze gerust. We vinden het bijzonder om samen met jou daarbij even stil te staan.

Tot slot

We nodigen je van harte uit een “Even stilstaan” wandeling te doen.
Heb je één van de wandelingen al gedaan, overweeg dan de andere ook eens te doen. Of wat let je om in een ander seizoen nog eens terug te komen?

We wensen je een fijne en gezegende wandeling.

Reacties zijn van harte welkom.

 

Wijs mij Uw weg, HEER,
Laat mij wandelen op het pad van Uw waarheid
Uit de Bijbel: Psalm 86 vers 11a

De weg van God vraagt niet naar gemak, maar naar dat wat waar is.

Wat is voor jou waar?